Over Willem Liefting


De bloemengroothandel is als eenmanszaak in 1977 opgericht door Willem Liefting, die de jaren daarvoor bij diverse groothandelaren als bloemeninkoper had gewerkt om het vak goed onder de knie te krijgen. In 1980 werd er voor het eerst een box gehuurd op de bloemenveiling Aalsmeer en ging Willem bloemen inkopen voor handelaren en exporteurs, die op dat moment zelf niet genoeg inkopers hadden. Twee jaar later kwamen de eerste bloemenwinkels om bloemen in te kopen. Door toename van het aantal bloemenzaken in Nederland en daarmee gepaard gaande stijgende verkoop kon er grotere box gehuurd worden. Daarnaast sloot Willem een contract af met een groot Duits bloemenbedrijf voor de inkoop van bloemen voor 20 winkels. Dit resulteerde in meer personeel dat ook de bloemen ging verpakken. De internationale leveringen werden uitgebreid met klanten uit Denemarken. De laatste jaren wordt er voornamelijk aan bloemenwinkels in Nederland geleverd.

In 2006 werd de eenmanszaak van Willem Liefting omgezet naar een Vennootschap onder Firma en is zijn zoon Dennis Liefting toegetreden tot het bloemenbedrijf. Dennis was al sinds 1994 werkzaam binnen het bedrijf en is verantwoordelijk voor de verkoop van het uitgebreide bloemenassortiment.

Door de stijging van de verkoop en de digitalisering van de veiling is het bedrijf de afgelopen jaren sterk gegroeid. Bij Willem Liefing VOF werken op dit moment 8 medewerkers, waarvan 4 inkopers die zorgen voor een breed assortiment bloemen en planten.

Wilt u meer weten over ons bedrijf en de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op!